Web Site  

man Johan van Bylandt‏‎
Overleden ‎voor 1391
[Tekst]
Johan van Bylandt wordt eerst nog als minderjarige, genoemd in 1360, als thynsplichtig aan het Domkapittel te Utrecht, wegens het goed te Doornenburg.
Hij hield met zijn broeder Otto, na het overlijden van Eduard hertog van Gelre, met de partij der Heeckeren's de zijde van vrouwe Mechteld en haar man Jan van Blois en onderteekende in 1377 den landvrede tusschen deze en eenige edelen en steden. Toen Blois en Mechteld 24 Maart 1379 van hun rechten afstand hadden gedaan, werd Johan van Bilant raad van hertog Willem.
In 1381 stichtte Adolf van Kleef de Gekkenorde te Kleef; onder de eersten der 35 edelen, die zich daarbij aansloten, behoorde Johan van Bilant; wellicht was hij een der oprichters.
In 1384 was hij getuige bij de privilegiƫn aan Huissen verleend en in 1385 droeg hij Huissen over aan heer Willem van Rees.
Voor het laatst wordt zijn naam vermeld in 1390, toen hij de renten van zijn goed Hulhuizen aan Johan van Doornick transporteerde; in 1391 behoort hij echter tot de overledenen.

Zijn echtgenote, Geertruyd van Doornick, droeg in 1404 haar borgleen in Kleef over aan haar zoon Diederik. Andere kinderen dan deze worden van haar niet vermeld.
[bron: NNWB]

Gehuwd met:

woman Gertruyd van Doornick‏‎

Kind:

1.
man Dirck van Bylandt, Ridder‏

[Tekst]
Dirck ontving met zijn oom Johan van Doornick in 1392 Aerde (Aerdt), werd in 1401 beleend met het gericht Wadenoyen en de halve tienden in Randwyk, Ophuizen en Lakemond
Hij stond dit alles in 1415 aan zijn zoon Johan af, aan wie hij in 1427 ook onder zekere voorwaarden zijn goed den Poll overgaf. Hij tekende mede het verdrag tusschen Gelre en Utrecht op 28 Juli 1429 en zegelde, uit het kwartier van Nijmegen, het verbond op den landdag in 1431.
In 1437 komt hij met zijn vrouw nog voor bij het huwelijk van zijn kleindochter Elisabeth met Dirk van Wylich.
[bron: NNWB]

Voor meer informatie neem contact op met Leo den Hollander: E-mail: vitelcom@wxs.nl